Nieuw: Pascalisatie van schaaldieren

Pascalisatie wordt sindskort ook toegepast bij schaal-& schelpdieren, zoals bij kreeften en oesters. Dankzij de
hoge druk die wordt toegepast, is het mogelijk om de kreeft heel eenvoudig met de hand te ontdoen van zijn schaal.

Deze techniek is vriendelijker dan het koken van de levende kreeft en, omdat het niet gekookt is, behoudt het al het goede van de smaak.Het pure, rauwe kreeftenvlees wordt gezien als de culinaire hit van 2012 en is in Nederland ontdekt en gekoesterd door Moshik Roth, de chefkok met twee Michelin sterren van restaurant ‘t Brouwerskolkje.

Deze gepascaliseerde kreeft worden in sommige landen op de markt gebracht als De Naakte Kreeft.
Oesters zijn na pascalisatie zeer makkelijk, zonder oestermes, te openen. Er komt geen kracht meer bij kijken om de oester te openen, dus geen oestergruis, en met een smaak die voller en overweldiger is.

Gepascaliseerde kreeften & oesters ook bij u te koop? Voor meer informatie mail naar info @ denaaktekreeftwinkel.nl